Het menselijk lichaam is een complex geheel van spieren, botten en gewrichten. Voor velen is het gelukkig vanzelfsprekend om te kunnen lopen, staan, springen, bukken, zonder er bij na te hoeven denken. Bewegen wordt helaas minder vanzelfsprekend als je klachten hebt. Een bezoek aan de fysiotherapeut is dan een logische stap, hij / zij is immers een specialist op het gebied bewegen. Bij Fysio Fundus kunt u terecht voor de behandeling van klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen (preventie).

Voor wie?

Voor jong en oud, wie klachten heeft met betrekking tot houding of bewegen. Het kan gaan om klachten in relatie tot sport (blessures), werk, klachten vanwege een ongeval of ziekte, een verkeerde beweging of omdat het lichaam ouder wordt. Het doel van uw behandeling is om zo goed mogelijk te adviseren, te behandelen en te begeleiden zodat u weer zo goed mogelijk uw dagelijks leven kunt voortzetten. U leert hoe u verdere problemen kunt voorkomen of beperken.

Wat doet een fysiotherapeut?

Bij de eerste afspraak vormen we een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten, door u eerst vragen te stellen (anamnese) en uw klachten te onderzoeken. Op basis daarvan kan de fysiotherapeut samen met u een behandelplan opstellen. Op basis hiervan ontstaat er een samenwerking tussen u en uw fysiotherapeut om u te begeleiden naar mogelijkheden van herstel. Waar mogelijk wordt gewerkt met vaste richtlijnen als basis, maar uiteraard blijft uw behandeling maatwerk. Ieder mens is tenslotte uniek.

Specialisaties

Fysiotherapeuten kunnen zich met een vervolgstudie specialiseren in een bepaalde behandeltechniek of aandoening. Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat u de best mogelijke behandeling aangeboden krijgt. Op deze website onder het kopje specialisaties kunt u meer informatie vinden.

Hoe komt u bij een fysiotherapeut terecht?

U kunt met uw klacht naar de huisarts gaan, die kan u doorverwijzen naar de fysiotherapeut. Ook uw specialist kan u doorverwijzen. Maar het is ook mogelijk om zonder verwijzing van een arts Fysio Fundus te bezoeken. Zie hiervoor ook het kopje directe toegankelijkheid fysiotherapie.

Om te weten of uw behandeling wordt vergoed door uw ziektekostenverzekeraar, kunt u dit nalezen in uw polis of u kunt ernaar informeren bij uw zorgverzekeraar. In de meeste gevallen is er een vorm van dekking voor behandelingen fysiotherapie in de aanvullende polis van uw zorgverzekeraar. Zie ook het kopje tarieven op deze website.