ZwangerFit

Cursus ZwangerFit

Deze cursus is door de NVFB speciaal ontwikkeld voor een optimale training en begeleiding van de zwangere en pas bevallen vrouw.

ZwangerFit® is een actieve cursus voor vrouwen tijdens en na de zwangerschap. Tijdens de cursus wordt specifieke informatie gegeven over de zwangerschap en de bevalling, maar het accent ligt op actief bewegen. De cursus wordt gegeven door een geregistreerde bekkenfysiotherapeut.
Met deze vorm van zwangerschapsbegeleiding kan al vanaf de zestiende week van de zwangerschap begonnen worden en kan voortgezet worden tot negen maanden na de bevalling.

Maatwerk afgestemd op persoonlijke behoeften en wensen
Het voordeel van ZwangerFit is dat al vroeg in de zwangerschap advies kan worden gegeven en gewerkt kan worden aan de conditie, mobiliteit, spierkracht en coördinatie. Bovendien kan, in geval van zwangerschapsgerelateerde klachten van het houdings- en bewegingsapparaat, preventief getraind worden. Zo kan vroeg in de zwangerschap specifieke bekkenbodemtraining urine-incontinentie later in de zwangerschap voorkomen. Dit is ook effectief gebleken ter preventie van urine-incontinentie na de bevalling. Bekkenbodemtraining kan ook positief bijdragen aan het verloop van een natuurlijke bevalling. Ter preventie van zwangerschapsgerelateerde lage rug- en bekkenpijn wordt met gerichte oefeningen gewerkt die een goed resultaat geven. De training wordt speciaal aangepast aan jouw niveau van belastbaarheid. Zo is het mogelijk fit te blijven en zelfs de conditie en belastbaarheid te verbeteren.

ZwangerFit® onderscheidt zich van andere vormen van zwangerschaps-begeleiding door: een persoonlijk intakegesprek vòòr de eerste les van de cursus om de oefeningen af te kunnen stemmen op de individuele conditie en belastbaarheid. Ook worden tijdens deze intake de belangrijkste trainingsvaardigheden aangeleerd, waardoor het mogelijk is om op elk gewenst moment te kunnen instromen in de cursus.

Bekkenpijn
Voor vrouwen met bekkenpijn is het goed mogelijk om tijdens de cursus het programma te volgen. De oefeningen worden in dat geval aangepast en aangevuld met adviezen om de klachten te verminderen.

Veel klachten tijdens en na de zwangerschap

Fysio Fundus kan hierbij helpen met aanvullend onderzoek, behandeling en adviezen om een zo optimaal mogelijk herstel te krijgen.

Al vanaf de zestiende week van de zwangerschap kan begonnen worden met de training en kan worden voortgezet tot negen maanden na de bevalling. Vanaf 4 tot 6 weken na de bevalling is het mogelijk te starten met de postnatale training.

De cursus wordt gegeven door geregistreerd bekkenfysiotherapeut Myrthe van Bendegem. Plaats: Praktijk Fysio Fundus, Havelaarstraat 41 in Colijnsplaat en Miereweg 3 in Zierikzee.

Kosten ZwangerFit
De eerste twee maanden 80,= euro. Hierna is maandelijkse verlenging mogelijk voor 40,= euro.
Mocht je lessen niet meer kunnen volgen omdat je al bevallen bent, dan worden deze natuurlijk terug betaald.

Informatie opvragen of aanmelden? Via een e-mail aan info@fysiofundus.nl of telefonisch via 06-14959481.